Companii

Alro se pregateste sa delisteze Alprom de pe Rasdaq

14.06.2004, 00:00 29

Actionarii producatorului de aluminiu Alro Slatina au aprobat suspendarea procedurii de fuziune a companiei cu Alprom Slatina pana la delistarea Alprom de pe Rasdaq.
Ambele companii sunt detinute casa de comert americana Marco International iar fuziunea lor a fost aprobata inca din luna aprilie a anului trecut.
Procesul de fuziunea a fost ingreunat de faptul ca ambele companii sunt listate iar statul roman mai detine inca un pachet minoritar de actiuni la Alro Slatina.
Primul pas catre fuziunea celor doua companii a avut loc anul trecut, cand Alro a devenit actionar majoritar al Alprom, preluand circa 85% din actiunile companiei de la Marco International.
Impreuna, Alro si Conef (companie detinuta tot de Marco International) detin impreuna aproape 90% din actiunile Alprom.
Delistarea Alprom  va avea loc prin oferta publica de preluare desfasurata pe piata Rasdaq.
In urma definitivarii operatiunii de fuziune si a cresterii pretului aluminiului pe piata internationala, grupul metalurgic Alro - Alprom se asteapta la o crestere a vanzarilor in acest an pana la peste 450 milioane dolari, comparativ cu cele 350 milioane dolari aferente anului trecut.
Alprom a incheiat anul trecut cu o pierdere de 179,8 miliarde lei (5,4 milioane dolari), in ciuda cresterii cu 20% a cifrei de afaceri care a atins 2.390 miliarde lei(72 milioane dolari).
Actiunile Alprom sunt listate la Bursa Electronica RASDAQ, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 28 milioane dolari. Ultimul pret de tranzactionare a fost de 46.000 de lei .
Atat Alro cat si Alprom vor beneficia anul acesta de efectele cresterii a aluminiului pe piata internationala cu 30 - 40% fata de anul trecut.
Alprom Slatina, care prelucreaza aluminiul de la Alro, isi va mari anul acesta productia de la 26.000 tone in 2002 la 36.000 tone.
Alro a inregistrat in primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de circa 105 milioane dolari, in crestere cu 50%, fata 70 de milioane de dolari anul trecut. Profitul a ajuns la 16 milioane de dolari pe primul trimestru, fata de 11 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului anterior.



 



 



 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24