Companii

Americanii de la Plexus şi-au crescut de aproape şase ori profitul net la fabrica de componente electronice din Oradea

Americanii de la Plexus şi-au crescut de aproape şase...

Autor: Laurentiu Cotu

03.08.2023, 16:45 2181

Producătorul de componente electronice Plexus Services Ro, subsidiara locală a grupului american Plexus, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 1,089 miliarde de lei (221 milioane de euro), în creştere cu 29% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 844,8 milioane de lei (171,7 milioane de euro), potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.  

Plexus a obţinut în 2022 un profit net de peste 20 milioane de lei (4 milioane de euro), de aproape şase ori mai mare faţă de anul precedent, când producătorul de componente electronice a înregistrat un câştig net de 3,4 mil. lei (705.000 de lei), conform datelor publice. Plexus Services Ro a ajuns anul trecut la un număr mediu de 1.696 de angajaţi. Grupul Plexus este prezent în Oradea din 2009, având iniţial sediul într-un spaţiu închiriat, iar din vara lui 2013 şi-a mutat activitatea în Parcul Industrial I, administrat de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), după o investiţie de 30 de milioane de dolari într-o fabrică de module electronice. Plexus deserveşte clienţi din mai multe sectoare industriale, precum: industrial comercial, wireline & wireless, medical şi securitate, apărare şi aerospaţial.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO