Companii

Analiză. Situaţia a peste 1.900 de companii din România, care generează circa jumătate din cifra de afaceri din economia locală, riscă să devină critică după ce au fost eliminate de la energia subvenţionată, de la 1 septembrie

Analiză. Situaţia a peste 1.900 de companii din...

Autor: Roxana Petrescu

26.09.2022, 17:15 2025

♦ Firmele ameninţă cu reorganizări şi scumpiri, dar pe de altă parte nici în perioada în care au primit energie ieftină inflaţia nu a stat pe loc.

„În acest moment, avem mii de companii din România care stau cu mâna întinsă după energie şi gaze şi nimeni nu le pune nimic pe masă. Stau la furnizorii de ultimă instanţă, pe preţuri mărite peste noapte, iar dacă merg în piaţă nu găsesc nimic de cumpărat pentru că nici furnizorii nu au de unde lua“, spune un specialist din domeniul energetic. Ce se întamplă?

Prin OUG 27/2022, guvernul a stabilit că preţul pentru consumatorii noncasnici, industrie, să fie de cel mult 1.000 de lei/MWh, cu TVA inclus. În această schemă de sprijin a intrat practic toată economia Ro­mâniei, excepţie făcând 34 de mari con­sumatori de energie incluşi în alte scheme de sprijin. Din această listă fac parte Alro sau Liberty Galaţi, cei mai mari consuma­tori de energie din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO