Energie

EY i-a asistat pe austriecii de la Enery în achiziţia unui portofoliu de proiecte de energie regenerabilă deţinut de canadienii de la Jade Power Trust în România

Liliana Buşoiu, liderul departamentului Transaction Diligence al EY România

Liliana Buşoiu, liderul departamentului Transaction Diligence al EY România

Autor: Cristina Bellu

20.09.2022, 14:47 250

Echipa de Strategie şi Tranzacţii a EY România a asistat compania austriacă de investiţii Enery în achiziţia portofoliului de proiecte de energie regenerabilă deţinut de canadienii de la Jade Power Trust în România.

Pe parcursul negocierilor, instituţia a oferit servicii de due diligence financiar şi fiscal, suport financiar şi fiscal pentru contractul de vânzare-cumpărare şi asistenţă în structurarea fiscală şi contabilă a tranzacţiei.

Echipa a fost coordonată de Liliana Buşoiu, Alina Arărău şi Roxana Vesa (asistenţă financiară), Miruna Enache şi Camelia Stanciu (asistenţă fiscală) şi Cristian Veţeanu, liderul CESA al departamentului de Strategie şi Tranzacţii în domeniul energiei.

În urmă cu două săptămâni, compania Enery, prezentă de asemenea pe piaţa de energie din Cehia, Slovacia şi Bulgaria, a semnat un acord pentru achiziţia portofoliului de proiecte de energie regenerabilă deţinute de canadienii de la Jade Power Trust în România, pentru un preţ total de 71 milioane euro.

Portofoliul are o capacitate totală de 81 MW şi include subsidiarele Transeastern Hidroelectrica Del Ucea SPV şi Transeastern Rott Energy SPV III, precum şi participaţiile deţinute la Power LIVE One S.A., Rott Energy S.A., Zagra Hidro S.A., Corabia Solar S.A., Holrom. Renewable Energy S.A. şi East Wind Farm S.R.L.

„Tranzacţia face parte din strategia grupului Enery de a deveni unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de energie regenerabilă din Europa Centrală şi de Est”, spune Liliana Buşoiu, liderul departamentului Transaction Diligence al EY România.

Încheierea tranzacţiei de vânzare este condiţionată de îndeplinirea unui număr de condiţii precedente obişnuite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO