Companii

Analiză ZF. Cel mai clar indicator privind revenirea corporatiştilor în birourile din nordul Capitalei: Staţiile de metrou Aurel Vlaicu şi Pipera se reobişnuiesc cu aglomeraţia, dar traficul rămâne încă la 60-70% faţă de vârful de dinainte de pandemie

Analiză ZF. Cel mai clar indicator privind revenirea...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.02.2024, 17:01 1931

Aproape 422.000 de validări de cartele au fost contorizate în ianuarie 2024 la staţia de metrou Aurel Vlaicu, plus 4% faţă de ianuarie 2023 şi aproape 325.000 la Pipera, plus 13%, potrivit datelor transmise de Metrorex la solicitarea ZF Faţă de vârf, traficul din ianuarie 2024 reprezintă circa 60-70% din valorile raportate în urmă cu cinci ani, atunci munca din corporaţii derulându-se exclusiv de la birou.

Andrei lucrează la o companie cu sediul în Pipera, unde progra­mul de lucru începe la ora 9 di­mineaţa. „Prefer să merg la ser­viciu cu metroul, pentru că tra­ficul de la suprafaţă este îngro­zitor, iar cu maşina, plecând din sectorul 3, poţi să faci şi o oră şi jumătate-două până în Pipera. Cu metroul însă ajung la serviciu în aproximativ 35-40 de minute, dar condiţia este să reuşesc să urc în metrou la Piaţa Unirii. Acolo este cel mai aglomerat, uneori este nevoie să las un metrou să plece pentru a mă putea urca în următorul“, spune el.

Situaţia este similară şi la plecarea de la birou către casă, din Pipera. Partea bună, adau­gă Andrei, este că merge la birou doar trei zile din cinci pe săptămână, în rest lucrând de acasă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO