Companii

Analiză ZF. Fenomenul „migraţiei fiscale“ dinspre microîntreprinderi spre PFA: numărul de PFA-uri a crescut cu 46% în T1 şi a atins cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu. Saloanele de înfrumuseţare şi IT-ul, primele domenii

Autor: Miruna Diaconu

06.05.2023, 20:43 2871

Creşterea taxării pentru microîntreprinderi a mutat 11.000 de mici antreprenori pe PFA-uri în primele luni din 2023, cel mai ridicat nivel trimestrial atins în ultimul deceniu În România erau active la final de martie 283.000 de PFA-uri.

Peste 11.000 de PFA-uri au fost înfiinţate în primele trei luni ale acestui, în creştere cu 46% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, po­trivit datelor Registrului Comerţului. Numărul de PFA-uri înfiinţate în pri­mul trimestru este la un ni­vel re­cord raportat la aceeaşi perioadă din ultimii zece ani. Activităţile de înfrumuse­ţa­re şi IT-ul au fost cele mai căutate domenii pentru cei care au ales să îşi deschidă un PFA.

„Cred că una dintre explicaţii, dar nu este singura, este faptul că s-au înăsprit con­diţiile pentru microîntreprinderi şi din acest motiv multe persoane care desfăşoară di­ver­se activităţi au preferat să treacă la PFA-uri“, spune Emilian Duca, consultant fiscal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO