Companii

ANALIZĂ ZF. Materialele de construcţii se pregătesc pentru noi runde de scumpiri: „Cherestea, oţel, ciment, beton, pavele, materiale pentru pereţii din gips-carton, fier şi aluminiu – preţul tuturor a fost în creştere în 2021 şi aşteptăm un 2022 asemănător“

Irina Mândoiu, CEO al Policolor-Orgachim: Contextul general al pieţei materiilor prime nu se va schimba nici în 2022. Pe fondul creşterii preţului utilităţilor, încă din primele zile ale noului an avem noi măriri de preţuri ale materiei prime

Mircea Bulboacă, fondatorul CON-A: Pandemia continuă, la fel şi creşterile de preţuri la materialele de construcţii şi energie, vor exista în continuare sincope în lanţul de aprovizionare, se va menţine incertitudinea de a investi.

Irina Mândoiu, CEO al Policolor-Orgachim: Contextul general al pieţei materiilor prime nu se va schimba nici în 2022. Pe fondul creşterii preţului utilităţilor, încă din primele zile ale noului an avem noi măriri de preţuri ale materiei prime Mircea Bulboacă, fondatorul CON-A: Pandemia continuă, la fel şi creşterile de preţuri la materialele de construcţii şi energie, vor exista în continuare sincope în lanţul de aprovizionare, se va menţine incertitudinea de a investi.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.02.2022, 11:40 15372

Constructorii invocă problema imprevizibilului când vorbesc despre anul 2022 şi perspectivele legate de piaţa pe care activează Creşterile de preţ la materialele de construcţii au început să se resimtă încă de la sfârşitul anului 2020 Profesioniştii din domeniu spuneau încă de anul trecut că urmează un colaps imobiliar dacă nu se întâmplă ceva astfel încât constructorii să poată prelua această creştere de preţuri împreună cu beneficiarii.

Noi creşteri ale preţurilor la materia primă necesară în fabricarea materialelor de construcţii sunt aşteptate în 2022 după ce anul 2021 deja a dat peste cap bilanţurile companiilor şi, drept consecinţă, şi bugetele prevăzute pentru proiec­tele imobiliare. Producătorii spun că deja se confruntă cu preţuri şi mai mari de la furnizori şi, treptat, transpun aceste cheltuieli în costurile finale de vânzare.

„Contextul general al pieţei materiilor prime nu se va schimba nici în 2022. Pe fondul creşterii preţului utilităţilor, încă din primele zile ale noului an avem noi măriri de preţuri ale materiei prime. Suntem conştienţi că toate aceste creşteri nu vor putea fi transferate în totalitate către consumatori, a căror putere de cumpărare va fi afectată de multe categorii de cheltuieli“, spune Irina Măndoiu, CEO al producătorului de lacuri şi vopsele Policolor-Orgachim.

Şi companiile din alte sectoare ale pieţei materialelor de construcţii vorbesc despre scumpiri în lanţ, ca o continuare a celor din 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO