Companii

Analiză ZF. Top 30 de tranzacţii din 2023: Care au fost deal-urile care au mişcat piaţa locală de M&A într-un an marcat de incertitudine pe plan geopolitic, de inflaţie şi de bani mai scumpi?

Analiză ZF. Top 30 de tranzacţii din 2023: Care au fost...

Autor: Cristina Roşca

13.02.2024, 00:07 261

♦ Cele mai mari 30 de acorduri care au fost parafate în 2023 pe piaţa locală de M&A au o valoare cumulată record, de peste 6,6 mld. euro

♦ Pe podium se găsesc cea mai importantă listare din Europa şi alte două megatranzacţii, adică deal-uri de peste 1 mld. euro fiecare.

În 2023, un an marcat de incer­ti­tudine pe plan geopolitic, de inflaţie şi de bani mai scumpi, piaţa de M&A globală, dar şi cea europeană au avut de suferit, postând decli­nuri severe (atât în volum, cât şi în valoa­re), declinuri care arată că sentimentele investitorilor sunt strâns interconencta­te cu ce se întâmplă pe scena econo­mică, dar şi cea politică a lumii.

Cu toate acestea şi cu toate că piaţa locală este influenţată în mod normal de mersul lucrurilor la nivel mondial, în 2023, în România, „industria“ de M&A a fost efervescentă.

Mai exact, în total au fost parafate aproape 250 de acorduri (de peste 1 milion de euro fiecare), în frunte cu ea mai importantă listare din Europa şi alte două megatranzacţii, adică deal-uri de peste 1 mld. euro fiecare.

ZF va lansa în următoarele săptă­mâni cea de-a XVII-a ediţie a anuarului Top tranzacţii, care va aduce în prim-plan toate acordurile semnate de la începutul lui 2023 şi până în prezent în România. Clasamentul este realizat de Ziarul Financiar după ce au fost strânse datele de la cei mai importanţi actori din domeniu, avocaţi, consultanţi, bancheri, fonduri de private equity, Consiliul Concurenţei şi companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO