Companii

Andronescu: Profitul trebuie taxat progresiv

08.02.2009, 20:06 37

Omul de afaceri Florin Andronescu, fondatorul retailerului de electronice si electrocasnice Flanco, al retelei de clinici private Sanador si al fostei companii de credite de consum Credisson este de parere ca scaderea contributiilor la stat in conditiile cresterii numarului de angajati va incuraja firmele sa mentina un numar cat mai mare de angajati si va limita solutiile alternative de contracte de prestari de servicii cu persoane fizice.

"In ideea unei performante mult mai ridicate, ar trebui ca din ce in ce mai mult din fondurile asigurarilor sociale sa treaca in administrare privata. Contributia procentuala este total inechitabila, avand in vedere calitatea uniforma a serviciilor pentru contributii total diferite ca valoare. Aceste fonduri se vor mari prin plasamente mult mai bune si administrarea lor se va face pe baze real economice. Statul vinde servicii de educatie si medicale teoretic de aceeasi calitate si populatia le plateste total diferit", este de parere Florin Andronescu. Andronescu este unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori locali, iar printre investitiile sale curente se numara reteaua Sanador, cu afaceri estimate anul trecut la 13,5 mil. euro, dar si brokerul de credite Kiwi Finance si cel de asigurari private Sanas.
El mai enumera printre masurile care ar putea sa aiba efecte benefice asupra contextului economic actual introducerea unor masuri stimulatorii fiscale pentru marirea lichiditatii firmelor, limitarea cresterii somajului si micsorarea nevoii de creditare. "In acest sens s-ar gandi o impozitare a profitului progresiva invers proportionala cu marimea acestuia. Astfel la o marja de profit in intervalul 0-5%, un impozit de 25%, pentru 5-10% un impozit de 17%, pentru 10-15% un impozit de 15%, iar pentru marje mai mari de 15%, un impozit de 12%", explica Andronescu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO