Companii

Antreprenori locali. Celco, producător de BCA şi var din Constanţa, investeşte 14 mil. euro în modernizarea producţiei

Niculae Duşu, acţionar la Celco: Pe tot parcursul anilor 2021 şi 2022, am fost puternic afectaţi de creşterea preţurilor la gaz şi energie, preţurile de achiziţie dublându-se la intervale de două-trei luni.

Niculae Duşu, acţionar la Celco: Pe tot parcursul anilor 2021 şi 2022, am fost puternic afectaţi de creşterea preţurilor la gaz şi energie, preţurile de achiziţie dublându-se la intervale de două-trei luni.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

31.01.2023, 19:15 517

♦ „Investiţia se va derula pe toată perioada anului 2023, având ca termen de finalizare şi punere în funcţiune luna iunie 2024“, spune Niculae Duşu, unul dintre acţionari.

Celco, producătorul con­stănţean de materiale de construcţii deţinut de verii Ion şi Niculae Duşu, a făcut in­ves­tiţii to­tale de a­pro­xi­ma­tiv 5 milioane de euro în 2022, prin­cipalele direcţii în care au mers banii fiind reducerea şi eficientizarea consumului de ener­gie în fabrici, o instalaţie de reciclare a BCA-ului plus alte echipamente.

„Având în vedere contextul pan­demic şi geopolitic, precum şi efecte­le creşterii exponenţiale ale preţuri­lor la energie, gaze şi certificate CO2, prioritatea noastră a fost aceea de a ne consolida şi dezvolta afacerile, prin investiţii în modernizare şi eficientizare“, spune Niculae Duşu, unul dintre acţionarii Celco.

Astfel, anul trecut Celco a alocat peste 300.000 de euro pentru instala­rea de sisteme de contorizare în ve­de­rea reducerii consumurilor ener­getice, sumă adiacentă celei de peste 2,5 mi­li­oane de euro pentru utiliza­rea cât mai eficientă a energiei pro­duse în fluxurile de fabricaţie. Alţi 80.000 de euro au mers către o insta­laţie de reciclare a spărturii de BCA, astfel încât compania să nu mai genereze deşeu de BCA, provenind din sor­tarea cuburilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO