Companii

Antreprenori locali. Doru Husarciuc, Dunca Expediţii: Volumul de mărfuri este în scădere cu 30% în S1, dacă anul trecut transportam 80-100 de camioane pe zi pentru marii clienţi din zona de bunuri de larg consum sau materiale de construcţii, acum transportăm 50 de camioane pe zi

Antreprenori locali. Doru Husarciuc, Dunca Expediţii:...

Autor: Mirabela Tiron

28.08.2023, 18:00 4565

Transportatorul a redus flota de de la 1.000 la 700 de remorci, a vândut remorcile vechi pentru a optimiza costurile.

Transportatorul Dunca Ex­pe­diţii, unul dintre cei mai mari ju­cători de pe piaţa locală, a transportat mai puţine mărfuri în prima jumătate a acestui an, pe fondul scăderii cererii din partea clienţilor din zona bunu­ri­lor de larg consum şi a materialelor de construcţii, potrivit oficialilor com­paniei.

„Am fost nevoiţi să reducem acti­vitatea, am vândut şi vindem din re­mor­cile vechi, de la 1000 de remorci am a­juns la 700. Volumul de mărfuri este în scădere, la clienţii mari am avut o redu­cere a cererii şi cu 30-35%. Aş­teptam o creştere în sectorul mărfuri­lor sezoniere dar nu s-a văzut“, a spus pentru ZF Doru Husarciuc, director general la Dunca Expediţii, una dintre cele mai mari companii de transport marfă de pe piaţa locală, la care deţine pachet majoritar din acţiuni familia Dunca.

Compania are 500 de camioane şi 700 de remorci. Transportatorul a fi­na­lizat anul trecut cu afaceri de 210 mi­li­oane de lei, faţă de 193,3 milioane de lei anul anterior, potrivit mfinante.ro. Compania a reuşit să revină pe profit net, de 323.000 lei, faţă de pierderi de 4,2 milioane de lei anul anterior, po­trivit datelor publice de la mfinante.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO