Companii

Antreprenori locali. Farmacia Ardealul din Piatra-Neamţ a încheiat 2021 cu 76 mil. lei afaceri, la acelaşi nivel cu anul anterior

Antreprenori locali. Farmacia Ardealul din Piatra-Neamţ...

Autor: Georgiana Mihalache

06.04.2022, 09:00 485

Farmacia Ardealul, una dintre ce­le mai puternice reţele regionale de far­macii, cu prezenţă în Piatra-Neamţ prin 11 unităţi, a menţinut ace­laşi nivel de afaceri în 2021 cu cel din anul an­te­rior, adică peste 76 mil. lei, din infor­ma­ţiile fondatorului companiei, Ilie Echim.

Trimestrul patru slab din 2021 a generat stagnarea businessului, însă primele trei luni din 2022 au adus o re­ve­nire a vânzărilor de medicamente. „Primele trei luni din 2022 au fost bu­ne. Virozele acum au început, în pri­mă­vară, odată cu relaxările, copiii au început şcolile. Am avut medica­mente, dar au lipsit suspen­si­ile cu antibiotice, de exemplu, pro­du­cătorii nu au mai fabricat, dacă în ultimii doi ani nu a mai fost cerere“, a explicat pentru ZF Ilie Echim. El se ocu­pă de businessul cu farmacii ală­turi de cei doi copii ai săi, care se im­plică în afaceri, ideea de a lăsa com­pania către următoarea ge­neraţie fiind des întâlnită în retailul farma­ceutic.

Fondatorul Farmaciei Ardea­lul spune că nu vede posibilitatea de a se extinde în Piatra-Neamţ cu o no­uă farmacie, preţurile pentru o licenţă urcând chiar şi la 400.000 de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO