Companii

Antreprenori locali. Lanţul de farmacii Minifarm din Tulcea şi-a crescut vânzările cu 20% în 2019, până la 174 milioane de lei

Antreprenori locali. Lanţul de farmacii Minifarm din Tulcea şi-a crescut vânzările cu 20% în 2019, până la 174 milioane de lei

Minifarm, lanţul regional de farmacii dezvoltat de antreprenoarea Valentina Călin, de profesie farma­cistă, şi-a majorat afacerile cu 20% în 2019, ceea ce a dus reţeaua de 71 de farmacii la afaceri de 174 mil. lei anul trecut, potrivit calcului ZF.

„Anul 2019 a fost unul bun pen­tru Minifarm, am avut 20% creşterea cifrei de afaceri, am mai deschis câte­va farmacii în rural, acolo unde nu am intrat până acum. Avem planuri de menţinere, dezvoltare şi consolidare, mai ales în contextul con­curenţei din piaţă“, a spus Valentina Călin.

În 2018, lanţul de farmacii Minifarm a raportat o cifră de afaceri de 145 de milioane de lei, faţă de 113 mi­lioane de lei anul anterior.

Absolventă a Facultăţii de Far­ma­cie din cadrul Uni­versităţii Ovidius, Valentina Călin deschi­dea în 1996 prima drogherie Minifarm în oraşul Babadag, judeţul Tulcea, fiind la acea vreme asistent de farmacie cu o experienţă profesională de nouă ani. Patru ani mai târziu, drogheria s-a transformat în prima farmacie Minifarm, iar în prezent reţeaua a ajuns la 71 de unităţi.

În 2016, din Minifarm s-a desprins încă un brand, distribuitorul de medicamente Novoline, cu afaceri de peste 100 mil. lei.

Cifra de afaceri din retailul farmaceutic a ajuns la 3,5 miliarde de euro în 2017, cel mai recent an pentru care există date publice.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO