Companii

Antreprenori locali. Producătorul de lactate Artesana tatonează intrarea pe piaţa din SUA

Antreprenori locali. Producătorul de lactate Artesana...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.11.2023, 00:07 1407

Daniel Donici, managing partner în cadrul Artesana, producător de lactate din jud. Galaţi, spune că Artesana a fost, este şi va rămâne o afacere de familie şi chiar dacă a atras ca partener fondul de investiţii ROCA, doar a intrat într-o „familie“ mai mare şi nu exclude nici alte parteneriate punctuale, mai ales din perspectiva exportului produselor pe piaţa internaţională.

„Unul din visurile noastre este să exportăm brânzeturi în patria cu peste 400 de sortimente şi unde 96% din cetăţeni consumă lactate în mod regulat: Franţa. Şi nu ne oprim aici. Chiar în aceste zile facem primii paşi pentru a trece Atlanticul şi să stabilim o prezenţă, într-o formă sau alta, în Statele Unite“, a spus antreprenorul într-un răspuns la câteva întrebări trimise de ZF cu ocazia realizării suplimentului aniversar ZF 25 de ani, care va fi publicat în perioada următoare. Chiar în această perioadă reprezentanţii Artesana participă la o conferinţă în SUA, o ocazie potrivită şi pentru a cerceta opţiunile de pe piaţa nord-americană. Daniel Donici adaugă că inaugurarea recentă a noii fabrici Artesana, tot în Tecuci, va asigura cel puţin în următorii cinci-şapte ani capacitatea necesară de producţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO