Companii

Antreprenori locali. Producătorul de mobilă Taparo face investiţii de 10 mil. lei în 2021: printre ele, o nouă linie de producţie

Antreprenori locali. Producătorul de mobilă Taparo face...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.07.2021, 00:07 558

Producătorul de mobilă Taparo din Maramureş are un buget de investiţii de 9,7 mil. lei pentru 2021 şi a planificat deschiderea unei noi unităţi de producţie.

„Vizăm achiziţionarea de echipamente pentru elaborarea şi implementarea unei tehnologii inovative de obţinere a unui material compozit având ca destinaţie înlocuirea unor elemente din structura produselor tapiţate. Obţinut dintr-un amestec de plante tehnice cu fibră textilă termoplastă, compozitul este ecologic, reutilizabil aproape 100% şi asigură înlocuirea masei lemnoase, dar şi obţinerea de piese de mobilier cu forme care să permită un design creativ şi care să ţină pasul cu tendinţele actuale“, spun reprezentanţii Taparo.

Alte investiţii urmăresc retehnologizarea, prin iden­tifi­carea unor soluţii de automatizare şi de robotizare. Aceasta reprezintă o nevoie imediată pentru reducerea cos­turilor şi acoperirea nevoii de resurse umane. Totodată, Taparo vrea să lanseze o linie nouă de produse adaptate comerţului electronic.

Taparo a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 226 mil. lei, în scădere cu 18% comparativ cu anul pre­cedent. Profitul a crescut la 10,3 mil. lei, iar numărul mediu de angajaţi a ajuns la 757.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO