Companii

Antreprenori locali. Traderul de cereale Vp Cereale Bz, cu afaceri de 116 mil. lei, investeşte 6 mil. lei într-o fabrică de furaje

Antreprenori locali. Traderul de cereale Vp Cereale Bz,...

Autor: Florentina Niţu

03.12.2019, 00:07 3073

Vp Cereale Bz, unul dintre cei mai mari comercianţi de cereale din România, cu afaceri de peste 116 mil. lei în 2018, in­vesteşte apro­ximativ 6 mi­l. lei în construcţia unei fabrici de procesare a materi­ilor prime agri­cole, în care va produce furaje. 

„În fabrică vrem să pro­ducem furaje, pe care o să le comer­ciali­zăm atât în ţară, cât şi în străi­nă­tate. Construcţia va fi gata în toamna anului 2020. Valoarea totală a in­ves­tiţiei este foarte ma­re, pentru că mâna de lu­cru este scumpă şi mate­riale­le de con­strucţii la fel“, potrivit re­pre­zen­tanţilor companiei Vp Cereale Bz.

Investiţia de 6 mil. lei este realizată în proporţie de 50% din fondurile companiei şi 50% din fonduri europene.

Capacitatea de procesare a fabricii va fi de 12 tone de ce­reale pe oră, iar ma­te­ria primă va fi achi­ziţio­nată de la fermieri din toa­tă ţara.

Compania are do­uă baze de colec­tare a produselor agri­co­le, în localităţile Vadu Paşii şi Săhăteni, am­bele din judeţul Buzău.

În 2018, compania a ajuns la o cifră de afa­ceri de 116 mil. lei, în creştere cu 44% faţă de anul pre­ce­dent, cu un profit de un milion de lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO