Companii

Antreprenorul Constantin Goanţă a ajuns la afaceri de peste 31 mil. euro cu distribuitorul de ţevi din oţel Comtech Co Slatina

Antreprenorul Constantin Goanţă a ajuns la afaceri de...

Autor: Laurentiu Cotu

27.09.2023, 16:15 5387

Distribuitorul de ţevi din oţel Comtech Co din Slatina, deţinut de antreprenorul român Constantin Goanţă, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 154,4 mil. lei (31,3 mil. euro), în creştere cu 34,3% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de aproape 115 mil. lei (23,4 mil. euro), conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Comtech Co a realizat anul trecut un profit net de peste 20 mil. lei (4 mil. euro), mai mare cu 8,3% faţă de anul precedent, când distribuitorul de ţevi din oţel din Slatina a obţinut un câştig net de 18,5 mil. lei (3,7 mil. euro),  potrivit datelor publice.

Compania a ajuns în 2022 la un număr mediu de 59 de angajaţi.

Antreprenorul Constantin Goanţă a înfiinţat Comtech Co în 1997, după ce a preluat activele fostei baze COMAT din Slatina. Compania se ocupă de distribuţia ţevilor fără sudură din oţel carbon şi slab aliat. Compania deţine puncte de lucru în Slatina, Timişoara şi Roman. Comtech are clienţi pe pieţele de petrol şi gaz de pe tot teritoriul Europei, Africii de Nord şi al Orientului Mijlociu, potrivit unor informaţii anterioare.

Industria siderurgică locală se confruntă cu creşterea preţului la materiile prime şi materialele utilizate în procesul de producţie, iar menţinerea continuă a activităţii de producţie este o provocare. Atragerea forţei calificate de muncă este un alt aspect care pune probleme acestui sector. Evoluţia preţurilor la resurse energetice şi materii prime nu urmează logica pieţei de produse din oţel, potrivit jucătorilor din piaţă, ceea ce creează o perturbare majoră în aceast domeniu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO