Companii

Antreprenorul Mihai Miron, care are grupul Ropharma şi Spitalul Sf. Constantin, vrea o creştere de peste 12% în 2024

Antreprenorul Mihai Miron, care are grupul Ropharma şi...

Autor: Georgiana Mihalache

09.02.2024, 00:07 2610

Ropharma, unul dintre cele mai mari cinci grupuri farmaceutice din România, şi Spitalul Sf. Constantin din Braşov, de asemenea în top zece operatori privaţi, au avut un an 2023 peste aşteptări, influenţat de un flux mare de pacienţi.

Şi pentru 2024, antreprenorul Mihai Miron, care controlează businessurile integrate din farma şi sănătate, aşteaptă creştere. „După prima lună din 2024 am observat că adresabilitatea a crescut în continuare, dar este corelată şi cu sezonul de gripă care încă mai persistă. Mă aştept la un an peste 2023, este un sector care are tot timpul o creştere de 8-9%, anul acesta ne aşteptăm la o creştere de cel puţin 12%. Nu ştiu în ce măsură aceste cifre acoperă inflaţia reală, este un mare semn de întebare“, a precizat Mihai Miron.

Ropharma este unul dintre cele mai mari cinci grupuri farmaceutice din România, fiind un business integrat, de la producţia de medi­camente, la distribuţie şi farmacii. Spitalul Sf. Constantin este în top zece cele mai mari unităţi medicale private după cifra de afaceri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO