Companii

Anuarul ZF Cele mai dinamice companii din România, ediţia a II-a. Din cele mai mari 10.000 de companii din România, firme care realizează 70% din cifra de afaceri totală, doar 1.500 au avut o cifră de afaceri în scădere în 2021 faţă de 2020 şi 860 au raportat pierderi

Anuarul ZF Cele mai dinamice companii din România este disponibil de astăzi pe piaţă.

Anuarul ZF Cele mai dinamice companii din România este disponibil de astăzi pe piaţă.

Autor: Dana Ciriperu

26.10.2022, 00:07 1241

Ziarul Financiar publică astăzi a doua ediţie a anuarului Cele mai dinamice companii din România, un demers jurnalistic pornit din dorinţa de a descoperi care sunt firmele ce vin din urmă, firmele care cresc peste piaţă, care se dezvoltă de multe ori fără ca „lumina reflectoarelor” să fie aţintită asupra lor. Nu sunt încă primele în topuri după vânzări sau profit, dar sunt primele după forţa cu care cresc. Sunt firmele care învaţă de la cei mari, dar au şi flexibilitatea şi dinamismul de a schimba rapid. Sunt în proporţie covârşitoare IMM-uri, mai exact întreprinderi mijlocii. Anuarul Cele mai dinamice companii din România are ca punct de plecare primele 10.000 de companii din România după cifra de afaceri în 2021, ele sunt universul de cercetare, din care, la final, alegem 250 de firme dinamice din sectoare precum: agricultură, industrie alimentară, energie, comerţ, transporturi şi logistică, sănătate, construcţii, IT&C, outsourcing, dar şi cei mai dinamici angajatori. Cum se vede într-o analiză jurnalistică modul în care se schimbă “ciclul” de producţie din economie în funcţie de contextul în care trăim?

Dacă anul trecut, primele companii dinamice din industrie erau cele care produceau măşti de protecţie împotriva Covid-19, anul acesta în top cinci este un producător de echipamente pentru armată şi industria de apărare.

Dacă anul trecut cei mai dinamici angajatori erau din retailul alimentar, anul acesta vedetele sunt companiile din IT&C sau din outsourcing.

Aflaţi ce alte companii dinamice am mai descoperit în acest an, ce au făcut dinamicii de anul trecut şi cum se pregăteşte businessul de şocurile care vor urma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO