Companii

Apolodor acuza: Companiile straine nu-si platesc furnizorii

03.12.2009, 23:12 56

Compania Apolodor Com Impex, detinuta de omul de afaceribucurestean Radu Ouatu, afirma ca este imoral ca unele firme, decele mai multe ori straine, sa primeasca "avansuri uriase" si sanu-si plateasca furnizorii de servicii, tinand banii in banci.

Aceasta este prima declaratie a unei companii romanesti laadresa firmelor straine, care intarzie platile catresubcontractorii romani.

Situatia a fost prezentata anul acesta si de numerosi oficialiromani, care au acuzat firmele straine ca nu lasa banii sa circulein constructii.

Radu Ouatu este unul dintre cei mai discreti oameni de afacerilocali, dar compania Apolodor, un business de 95 mil. euro, esterecunoscuta drept una dintre principalele companii de constructiispecializate in demolari, care a intrat in ultimii ani si insectorul de infrastructura ca subcontractor, unul dintre proiectefiind autostrada Arad-Timisoara.

"De cele mai multe, companiile straine prefera sa tina banii inbanci pentru dobanzi, intarind nu economia, ci sistemul bancar.Implicarea statului trebuie sa se manifeste prin creareaconditiilor de acces al firmelor romanesti la lucrari, firme carevor dori viteza mare de executie pentru a-si plati oamenii siutilajele. Prin aceasta se asigura rotatia rapida a banilor ineconomie", a declarat pentru ZF Radu Oautu, directorul general siproprietarul Apolodor.

Cifra de afaceri a companiei a scazut in primele zeci luni cucirca 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut, urmand catendinta sa ramana neschimbata pana la sfarsitul anului, iarbusinessul va ajunge la circa 74,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO