Companii

Aproape 170 de mici comercianţi din nordul şi vestul ţării s-au asociat pentru putere mai mare de negociere

Magazinele CBA Nord Vest au o suprafaţă de vânzare de peste 100 mp şi sunt grupate în nordul şi vestul ţării

Magazinele CBA Nord Vest au o suprafaţă de vânzare de peste 100 mp şi sunt grupate în nordul şi vestul ţării

Autor: Cristina Roşca

17.10.2016, 19:30 868

Compania maghiară CBA, care a intrat pe piaţa locală acum 14 ani pentru a reuni sub umbrela unei francize micii comercianţi români, a ajuns la 168 de parteneri activi în 12 judeţe din ţară.

 

Magazinele deschise sub umbrela CBA Nord Vest şi operate fiecare de o entitate juridică indepen­dentă au avut anul trecut afaceri cumulate de 125 mil. euro, în urcare cu aproape 40% faţă de anul anterior, potrivit informaţiilor oferite de oficialii companiei.

Avansul a venit atât pe fondul expansiunii reţelei, cât şi pe fondul creşterii consumului.

„Societatea CBA Nord Vest s-a înfiinţat în anul 2002. Scopul societăţii este creşterea puterii de negociere a magazinelor tradiţionale. Reţeaua de magazine afiliate centrului logistic CBA reprezintă o combinaţie între asocierea pentru cumpărare şi un sistem de franciză (...)“, spune Beata Kovacs, şeful serviciului de marketing şi comunicare.

Ea povesteşte că CBA Nord Vest şi-a început activitatea într-un spaţiu de depozitare de 2.000 mp, însă în 2010 a avut loc un proces de extindere, astfel că depozitul logistic s-a mutat într-un alt spaţiu, cu o suprafaţă de 6.500 mp, care dispune şi de un depozit de frig de 1.800 mp.

Apoi compania a început să îşi afilieze parteneri. Astfel, a ajuns astăzi la 168 de parteneri în judeţele din nordul şi vestul ţării, respectiv Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa, Cluj, Harghita, Maramureş, Mureş, Sălaj, Satu Mare şi Timiş. Fiecare magazin CBA este operat de o firmă separată, însă în total businessul magazinelor sub acest brand a de­păşit 125 milioane de euro anul trecut faţă de 90 de milioane de euro în 2014, potrivit oficialilor companiei. În urmă cu un an numărul de parteneri era de 114, faţă de 168 în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO