Companii

De la aproape zero la peste 5% într-un deceniu. Cum a evoluat ponderea electricelor în parcul de vehicule de pe străzile României. La începutul acestui an, în România erau înmatriculate 12.883 de vehicule electrice

PAGINA VERDE

De la aproape zero la peste 5% într-un deceniu. Cum a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

30.03.2022, 16:15 193

De la mai puţin de 0,1% în 2010, ponderea vehiculelor electrice în totalul vehiculelor care circulă pe drumurile din România a crescut, în aproximativ un deceniu, la peste 5%, potrivit datelor disponibile pe platforma Tempo a Institutului Naţional de Statistică.

Avansul cel mai evident se vede din 2016 încoace, când vehiculele cu motor electric au devenit tot mai numeroase, odată cu accelerarea procesului de trecere către o economie tot mai sustenabilă. Iar creşterea pare să continue din ce în ce mai rapid, conform statisticilor.

Numărul de înmatriculări de maşini electrice a crescut în 2021 pe plan local cu 118%, la un total de 6.831 vehicule, decembrie fiind cea mai bună lună, cu 2.099 de noi înmatriculări, arată o analiză realizată de Lektri, unul dintre cei mai importanţi jucători în domeniul mobilităţii electrice din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO