Companii

Arcelor Mittal Construction: afaceri de 12 mil. euro in S1

04.07.2008, 22:23 35

Arcelor Mittal Construction Romania, divizia de materiale de constructii a grupului Arcelor Mittal, a inregistrat in primul semestru o crestere de 30% a cifrei de afaceri, pana la circa 12 milioane de euro, potrivit datelor provizorii prezentate de companie.
"Vanzarile au inregistrat o crestere de 30% in primul semestru, chiar daca preturile la produse au fost majorate cu acelasi procent, pe fondul cresterii pretului la otel. Piata constructiilor s-a maturizat, iar cresterea preturilor nu mai influenteaza puternic volumul pietei", spune Marian Pirvu, directorul general al Arcelor Mittal Construction Romania.
Compania si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 33 mil. euro, in crestere cu 32% fata de anul precedent si estimeaza pentru 2009 o cifra de afaceri de 40 mil. euro, datorita finalizarii unor investitii de 14 mil. euro in majorarea capacitatilor de productie derulate in perioada 2007-2008.
Arcelor Mittal Construction Romania a finalizat la inceputul lunii iunie constructia unei sectii de panouri la fabrica detinuta in Pantelimon, judetul Ilfov. Investitia, inceputa anul trecut, s-a ridicat la zece milioane de euro.
"De noile linii de productie pot beneficia toate cele trei divizii ale companiei, Armat (producator de tigla metalica si jgheaburi), Arclad (producator de panouri termoizolante, table cutate) si Arval (structuri metalice). Investitia va fi amortizata, astfel, in doar patru ani", afirma Pirvu.
Compania detine, pe langa unitatile din Pantelimon, o sectie de productie la Iasi si are in plan investitii pentru deschiderea unei noi fabrici la Cluj. Suma totala alocata in 2008 de companie in Bucuresti, Iasi si Cluj se ridica la 12 milioane de euro.
Anul trecut, diviziile Arclad, Arval si Armat au avut vanzari de 12 milioane de euro, 10 milioane de euro, respectiv 3 milioane de euro. Estimarile pentru acest an indica valori de 13, 12, respectiv 8 milioane de euro. Firma a vandut anul trecut, in total, circa 14.700 de tone de produse, nivelul pentru acest an urmand sa atinga 19.500 de tone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO