Companii

Argillon vrea vanzari de 17,5 mil. euro din 2011

16.10.2008, 14:24 22

Compania Argillon Romania, parte a grupului german cu acelasi nume, producator de izolatori din portelan de medie si inalta tensiune, a anutat ca a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de 6,4 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 25% fata de perioada similara de anul trecut.

"Am reusit sa reducem nivelul de rebut si sa imbunatatim productivitatea companiei noastre prin retehnologizari, astfel ca am inregistrat o crestere a vanzarilor in prima jumatate a anului fata de perioada similara de anul trecut. In lunile de vara, in special iulie si august, productia companiei noastre este mica fata de restul anului, dar cresterile cele mai mari le inregistram de obicei pe final de an", a declarat Sorin Nutiu, director general al Argillon Romania.
Pana la finele anului in curs reprezentantii Argillon Romania estimeaza ca vor obtine o cifra de afaceri de 14 mil. euro. Potrivit reprezentantilor companiei din Turda, targetul de vanzari al Argillon Romania pana la finele anului 2011 este de 17,5 milioane de euro. Compania clujeana a anuntat un program de investitii pentru urmatorii trei ani in valoare de 3 mil. euro in vederea retehnologizarii fabricii de la Turda.
Firma clujeana a investit in ultimii trei ani de zile aproximativ 10 milioane de euro in dezvoltarea capacitatilor de productie ale fabricii din Turda, astfel ca in prezent se produc aici 6.000 de izolatori pe luna. Proiectele de dezvoltare ale companiei pentru acest an sunt orientate inspre dezvoltarea capacitatilor de productie si vor presupune investitii de peste 1 mil. euro.
"Intentionam sa demaram un program de investitii pe o perioada de trei ani care prevede alocarea a cate un milion de euro in fiecare an pentru retehnologizare si protectia mediului", spune Sorin Nutiu. In momentul de fata fabrica din Turda este folosita doar la 70% din capacitate, conducerea Argillon Romania preconizand ca in urmatorii doi ani aceasta va functiona la 85% din capacitatea totala.
Conform conducerii companiei, in prezent, peste 95% din productia realizata in Romania este destinata exportului, principalele piete fiind Europa de Vest si America de Nord. Argillon Romania intentioneaza ca in perioada urmatoare de timp sa-si dezvolte afacerile si in Ungaria, Cehia si Turcia.
"Planurile noastre de dezvoltare prevad abordarea unor piete noi din Europa, in prezent nu suntem interesati in a extinde afacerile pe piata interna deoarece aceasta stagneaza la un nivel destul de scazut. Suntem pregatiti oricand sa intram in forta pe piata autohtona de izolatori din portelan, in momentul in care piata va cere produsele noastre", a afirmat director general al Argillon Romania. In prezent la fabrica din Turda lucreaza 480 de persoane, potrivit oficialilor.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO