Companii

Ariston asteapta o crestere de 15% din programul „Rabla” la centrale termice

11.04.2010, 23:08 131

Ariston Thermo Romania, subsidiara locala a grupului italianAriston Thermo, si-a bugetat pentru anul acesta o crestere de 15% acifrei de afaceri, dupa ce a inceput o campanie de reinnoire acentralelor termice care se va intinde pe trei luni.

Piata de centrale termice a scazut anul trecut cu 30%, la peste100.000 de unitati, insa compania nu a dorit sa faca publicaevolutia businessului din 2009, precizand doar ca a reusit sa-simentina cota de piata de 28%.

"Pentru anul 2010, care nu se anunta a fi unul usor, previzionamcresterea cotelor de piata pe ambele segmente de produs (centraletermice si boilere electrice - n.r.) cu circa 2% si estimam ocrestere de 15% din punct de vedere al cifrei de afaceri", afirmaCatalin Draguleanu, directorul de vanzari al Ariston ThermoRomania.

Compania a realizat in 2008 o cifra de afaceri de circa 24 mil.euro si un profit net de 0,5 mil. euro. Draguleanu afirma caestimarile de crestere se bazeaza pe imbunatatirea sistemului dedistributie la nivel national si largirea gamei de produse decentrale termice in condensare de 85-100 kW si a panourilor solarecu tuburi vidate.

Ariston Thermo a inceput la 1 martie o campanie de reinnoire acentralelor termice ce se va intinde pe o perioada de trei luniprin care compania spera sa vanda 2.800 de bucati.

Compania are o retea de distribuitori cu 500 de puncte devanzare la nivel national si anul trecut printr-o campanie similaraa reusit sa vanda 850 de bucati in cateva luni in patru judete.

"Campania de innoire a centralelor termice vechi a fost demaratainca din luna iulie 2009 la nivel local, ca un proiect pilot,extins pana la sfarsitul anului doar in patru judete. Rezultateleobtinute in cateva luni ne-au incurajat in demararea campaniei lanivel national, cu doar 50 de puncte de vanzare, in cateva luni aminlocuit peste 850 de echipamente vechi" sustine Draguleanu.

Piata de inlocuiri de centrale termice este estimata la circa10.000 de unitati, echivalentul a 10% din piata.

"Speram sa obtinem prin acest proiect cel putin nivelul cotei depiata a Ariston de 28%."

Reprezentantii Ariston nu cred ca piata proiectelor rezidentialeisi va reveni pe crestere anul acesta si implicit sectorulcentralelor termice, singurele surse de dezvoltare a pietei fiindprogramele de reinnoire si simplificarea conditiilor de debransarede la sistemul centralizat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO