Companii

Artizanul expansiunii Zara în România se mută la Moscova să extindă un business de 1 mld. €

Mihai Cioltea. Mediafax Foto

Mihai Cioltea. Mediafax Foto

Autor: Cristina Roşca

12.05.2015, 00:07 1187

Mihai Cioltea, românul de 37 de ani care s-a ocupat de expansiunea grupului Inditex, proprietarul Zara, în România, a preluat funcţia de director de expaniune pentru gigantul spaniol în Rusia şi Ka­zah­stan.

Cele două ţări reprezintă pentru Inditex un business de peste 500 de magazine şi afaceri de peste 1 mld. euro. Românul va fi responsabil de 80-90 de des­chideri de magazine anual, echivalentul deschiderilor din toată Europa, potrivit datelor ZF.

Executivul român lucrează pentru spaniolii de la Inditex, proprietarul Zara, din 2007, anul intrării acestora direct pe piaţa locală. Românul, care a lucrat anterior mai mulţi ani în televiziune, este artizanul imperiului Inditex pe piaţa locală, imperiu care numără peste 100 de magazine sub şapte branduri cu afaceri de circa 200 mil. euro anul trecut, potrivit estimărilor ZF pe baza evoluţiei din ultimii ani.

În timpul mandatului lui Cioltea, Inditex a adus pe piaţa locală brandurile Zara, Zara Home, Oysho, Bershka, Pull&Bear, Stra­di­varius şi Massimo Dutti şi a transformat grupul spaniol în liderul pieţei locale de modă.

Cioltea a preluat în urmă cu circa o lună funcţia de director de expansiune pentru Rusia şi Kazahstan, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO