Companii

Astra Vagoane Călători: „Fabrica funcţionează la capacitate maximă“

Astra Vagoane Călători: „Fabrica funcţionează la...

Autor: Mirabela Tiron

22.07.2023, 19:21 5427

Compania Astra Vagoane Călători, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant, controlată de Valer Blidar, a finalizat anul trecut cu afaceri de 225 de milioane de lei, iar pentru acest an estimează 400 mil. lei  în condiţiile în care fabrica trebuie să livreze mai multe tramvaie.

„Fabrica funcţionează la capacitate maximă, anul acesta vom livra cel puţin 48 de tramvaie pentru Bucureşti, patru pentru Arad şi două pentru Brăila. Recent am depus oferta şi la licitaţia de la Galaţi pentru 10 tramvaie, un contract de 98 mil. lei“, a spus pentru ZF Gheorghe Sîrbu, directorul general al fabricii Astra Vagoane Călători. La finalul anului trecut Primăria Arad a lansat licitaţia pentru achiziţia de 25 de tramvaie, finanţarea urmând să fie asigurată prin Programul Operaţional Regional 2021-2027 şi PNRR. Astra Vagoane Călători a fost singurul ofertant, valoarea licitaţiei  a fost de 200 de milioane de lei la Arad, tramvaiele urmând să fie livrate în 48 de luni. Fabrica de la Arad este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant. Anul trecut, compania a livrat 17 tramvaie pentru Bucureşti. Astra Vagoane Călători a câştigat contractul pentru a livra 100 de tramvaie în 40 de luni pentru Primăria Bucureştiului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO