Fără să atragă atenţia, Michael Pieper, miliardarul care deţine electrocasnicele Franke, a investit 25 mil. euro în imobiliare în România şi controlează în acest moment cinci parcuri industriale lângă Timişoara

Secțiune susținută de Medlife Logo

22 sep 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Grupul elveţian Artemis, care are cinci parcuri indus­tri­ale lângă Timişoara, investeşte peste 5 mil. euro în ex­tin­derea parcului din Sânandrei cu o clădire de 7.500 de me­tri pă­traţi, vizavi de imobilul existent deja. Momentan, com­pa­nia se află în proces de obţinere a autorizaţiei de construire.

„În parcul industrial din Sânan­drei, de 10,5 hectare, am demarat în 2016 investiţia în prima clădire de birouri şi logistică, de 4.000 de metri pă­traţi. Clădirea este închiriată 100% şi generează peste 200.000 de euro anual“, spune Adriana Cioca (foto stânga), administrator şi direc­tor de dezvoltare al Ar­te­mis în România. Noua clădire ar urma să fie livrată în martie 2019.

De la intrarea companiei pe pia­ţa locală şi până acum, Artemis a in­vestit peste 25 de milioane de euro. Elveţienii deţin în România parcurile in­dustriale Sânandrei Industrial Park, Banat Business Park, Dudeşti, Giarmata şi parc industrial aeroport, toate în judeţul Timiş, însumând 170 de hectare. Toate proiectele sunt ocupate integral.

Grupul Artemis - deţinut de omul de afaceri elveţian Michael Pieper - este prezent în România şi prin Franke, pro­ducător de electrocasnice încorporabile pentru bucă­tărie. În România, Franke are doar activităţi de distri­buţie, nu şi de producţie.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Miliardar
, electrocasnice
, Franke
, investitii
, imobiliare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide