Companii

Auchan România a deschis cel de-al şaptelea supermarket din reţea în cartierul Tineretului din Bucureşti

Auchan România a deschis cel de-al şaptelea supermarket...

Autor: Laurentiu Cotu

20.10.2023, 17:00 220

Auchan România, unul dintre cei mai importanţi actori din comerţul alimentar local, continuă dezvoltarea pe segmentul de proximitate inaugurând cel de-al şaptelea supermarket de mare suprafaţă din reţea la parterul clădirii de birouri U Center 2, din cartierul Tineretului, Bucureşti.

Cu o suprafaţă de vânzare de 1.600 mp, Auchan U Center dispune de peste 11.000 de produse alimentare şi nealimentare, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

„Formatul de supermarket de mari dimensiuni este unul special gândit şi adaptat la comunitatea locală din care face parte. Auchan U Center este un supermarket complex din punct de vedere al sortimentaţiei (…). În egală măsură, politica noastră de sustenabilitate este puternic integrată şi în noul magazin, clienţii având posibilitatea de a se implica activ în multiple acţiuni de reciclare şi protejare a mediului înconjurător“, a declarat Tiberiu Dăneţiu, Director Marketing Auchan România, într-un comunicat de presă.

Clienţii noului supermarket au posibilitatea de a contribui activ la eforturile de protejare a mediului înconjurător prin colectarea uleiului alimentar uzat, precum şi prin reciclarea ambalajelor de băuturi de tip PET, din aluminiu sau sticlă. În incinta supermarketului, clienţii pot accesa şi numeroase servicii, precum cel de închiriere unelte, de unde pot închiria gratuit, pentru 24 de ore, unelte şi echipamente pentru casă şi grădină.

Retailerul are în portofoliu peste 400 de magazine fizice, respectiv 33 de hipermarketuri, şapte supermarketuri şi 370 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, dintre care peste 360 în staţiile Petrom, potrivit celor mai recente date. Acestora li se adaugă magazinul online auchan.ro, despre care oficialii retailerului au spus în mai multe rânduri că reprezintă un pariu important.

În prezent, Auchan are două campusuri logistice, la Ştefăneştii de Jos, lângă Bucureşti, inaugurat în 2020, cu o suprafaţă de 71.000 mp, şi la Călan, judeţul Hunedoara, inaugurat anul trecut, cu o suprafaţă de depozitare de 22.000 mp. Întreaga suprafaţă a centrului, prevăzută a fi extinsă în următorii ani, depăşeşte 67.000 mp şi include atât zona de depozitare, cât şi spaţiile verzi şi diverse zone de facilităţi pentru personal şi transportatori. Auchan continuă investiţiile şi în depozitul de lângă Bucureşti, unde au fost instalate panouri fotovoltaice şi este în derulare un proiect de mecanizare în campusul Ambient. Auchan a obţinut în 2022 în România afaceri de 6,9 mld. lei, cu 9,5% mai mari decât în anul anterior. Avansul este mai lent decât inflaţia, semn că a existat o scădere a vânzărilor în volume. Profitul a crescut şi el, mai accelerat însă, cu 17,5%, la 100 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO