Companii

Audi vizeaza vanzari de 2.200 de unitati

30.03.2007, 20:44 15

Reprezentantii Porsche Romania, importatorul marcilor Porsche, Seat, Skoda, Audi si Volkswagen, au declarat ca in acest an vanzarile Audi vor creste cu 27%, pana la 2.200 de unitati, in crestere de la 1.727 de unitati in 2006.
In primele doua luni ale anului, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), marca Audi a avut 319 clienti, cu 55% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Afirmatia este bazata in primul rand pe potentialul de crestere al marcilor premium, aspect ce se va resimti, potrivit reprezentantilor Porsche Romania, si in volumul vanzarilor marcii Porsche, pentru care se estimeaza 130 de livrari, din care 60% vor fi pentru modelul Cayenne.
Tot in 2007 vor fi deschise aproximativ 5 noi showroom-uri de prezentare a marcii germane. Spre finalul anului reprezentantii Porsche Romania estimeaza ca isi vor incepe activitatea showroom-ul dedicat Audi de la Timisoara si cel pentru marcile de lux din Bucuresti, din zona Pipera, a carui investitie a fost estimata la 12 mil. euro, excluzand valoarea terenului. Aici vor fi prezentate, odata cu Audi, si marcile Porsche, Bentley si Lamborghini. Pentru centrul de retail din Timisoara valoarea medie a investitiilor poate ajunge la 7-8 milioane de euro.
Partenerii companiei vor finaliza tot in acest an inca trei centre de prezentare, in Oradea, Galati si Bucuresti, pentru care media investitiilor necesare este de 1,5 - 1,8 mil. euro.
Aceste bugete estimate nu includ valoarea terenului si fondurile pentru utilarea si echiparea centrelor, care includ, pe langa showroom, si unitati de service si depozite de piese de schimb.
Audi a lansat in aceasta saptamana pe piata interna modelul TT Roadster, pentru care previziunile de vanzari ajung la 30 de unitati pana la sfarsitul anului. Deocamdata compania a inregistrat deja 15 comenzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO