Companii

Averea imobiliară a McDonald’s România: terenurile şi restaurantele în proprietate şi echipamentele valorează aproape 82 mil. euro

Averea imobiliară a McDonald’s România: terenurile...

Autor: Cristina Roşca

06.05.2023, 22:38 4804

Clădirile şi terenurile deţinute în proprietate de McDonald’s România, alături de echipamentele folosite în operaţiuni, sunt evaluate la 82 mil. euro.

„La data de 31 decembrie 2022, grupul a reevaluat toate terenurile şi clădirile sale. În România, valoarea acestor active deja existente a crescut cu 10,8 mil. euro“, spun reprezen­tanţii Premier Capital, grupul maltez care deţine franciza brandului american pe mai multe pieţe.

Este vorba de Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta şi România. În total, maltezii aveau la finalul anului trecut 174 de restaurante, cu opt mai multe decât la final de 2021. Mai bine de jumătate din total (96) sunt în România, care este de altfel cea mai importantă piaţă pentru grup ca vânzări.

În 2016, când Premier Capital a preluat McDonald’s România de la americani, grupul nu a cumpărat doar operaţiunile, ci şi terenurile şi restaurantele în proprietate şi echipamentele.

Lor li se adaugă şi activele pentru care compania are drept de folosinţă, evaluate la 42 mil. euro. Încă de la intrarea pe piaţă, McDonald’s a optat, în cazul spaţiilor pe care nu le deţine, pe concesiuni pe zeci de ani.

Reprezentanţii McDonald’s România nu au spus niciodată exact câte restaurante sunt în proprietate, dar au lăsat să se înţeleagă că sunt câteva zeci.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO