Companii

Avertismentul lui Adrian Ariciu, CEO Metro: Ne confruntăm cu creşteri de preţuri la alimente, în următoarele luni coşul s-ar putea scumpi cu până la 10%. În urma creşterii preţurilor, consumatorii vor căuta produse mai ieftine

Avertismentul lui Adrian Ariciu, CEO Metro: Ne...

Autor: Cristina Roşca

20.01.2022, 00:07 2370

Coşul mediu de cumpărături pentru produse alimentare s-ar putea scumpi în următoarele luni cu circa 10% după ce deja există o serie de majorări de preţuri pe întreg lanţul - de la transport la materii prime, spune Adrian Ariciu, CEO al Metro România, un business de peste 6 mld. lei anual. El este primul executiv de top din comerţul cu dominantă ali­men­tară care înaintează o valoare privind ritmul cu care vor creşte preţurile pentru consumatorii finali în contextul în care deja de mai multe luni se vorbeşte despre inflaţie şi des­pre galopul preţurilor în special la energie, dar nu numai.

Inflaţia a ajuns la 8,2% an la an în decembrie 2021, după o creştere a preţurilor la gaze naturale de 52% şi la energie electrică de 15%.

Principala ameninţare pentru sectorul de retail vine de la eventuale şocuri de consum, în urma scăderii resurselor financiare ale consumatorilor. În urma creşterii preţurilor, consumatorii vor căuta produse cât mai ieftine din fiecare categorie, spune Adrian Ariciu.

Nemţii de la Metro au local 30 de magazine proprii pe format cash&carry şi dezvoltă prin parteneri reţeaua de magazine mici LaDoiPaşi.

Metro Cash&Carry România şi-a majorat afacerile anul trecut, continuând astfel trendul pozitiv înregistrat în primul an de pandemie, spune Adrian Ariciu. El nu înaintează cifre.

„Obiectivul nostru pentru 2022 este să ne menţinem dinamica de creştere, pentru a ne consolida cota de piaţă.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO