Companii

Avicarvil apasă acceleraţia pe retail: vrea să deschidă 100 de magazine La Provincia

Avicarvil apasă acceleraţia pe retail: vrea să deschidă 100 de magazine La Provincia

Autor: Gabriel Razi

07.03.2012, 13:12 888

Producătorul de carne de pui Avicarvil, companie controlată de familia Paraschiv, vizează să deschidă 100 de magazine de proximitate, prima unitate din acest lanţ fiind deja deschisă în localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea.

"Am optat ca primul magazin din reţeaua La Provincia să fie deschis la Băbeni, Vâlcea, în regiunea fermelor de pui, pentru că acolo este kilometrul 0 al dezvoltării noastre. Avem în Plan să deschidem 100 de magazine La Provincia atât în zona de sud a ţării, dar şi în Ardeal", a explicat Iustin Paraschiv, proprietar al Avicarvil, fără să dea alte detalii în privinţa momentului la care reţeaua va ajunge la dimensiunea propusă.

Compania va investi în lanţul propriu de retail aproximativ 5 milioane de euro însă oficialii Avicarvil iau în considerare în acest moment şi varianta ca o parte din magazine să fie deschise în franciză. Unităţile branduite cu La Provincia vor avea o suprafaţă de până la 150 de metri pătraţi şi vor fi încadrate în categoria magazinelor de proximitate.

Dezvoltarea de reţele de retail proprii nu este o mişcare suprinzătoare din partea unui jucător din industria locale a cărnii având în vedere că în ultimii ani antreprenorii români au "injectat" fonduri substanţiale în reţele de magazine proprii pentru a contrabalansa prezenţa marilor reţele internaţionale de retail.

Spre exemplu, Agricola Internaţional Bacău, unul dintre cei mai puternici jucători de pe piaţa cărnii de pasare, a anunţat anul trecut că va deschide până la sfârşitul anului 2013 aproximativ 100 de magazine.

Avicarvil, companie înfiinţată în urmă cu cinci ani prin preluarea diviziei de agricultură a Oltchim de către omul de afaceri Iustin Paraschiv, face parte din grupul de firme deţinut de familie Paraschiv. Printre companiile din grup se numără Ana şi Cornel, Carmistin, Ladrisi Grup şi Pajo Holding.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO