Companii

Avocaţii de la PeliPartners au asistat Hidroelectrica în achiziţia activelor UCM Reşiţa

Carmen Peli (Partener) şi Delia Dumitrescu (Avocat Senior)

Carmen Peli (Partener) şi Delia Dumitrescu (Avocat Senior)

Autor: Cristina Bellu

12.03.2024, 13:20 210

Firma de avocatură PeliPartners a asistat Hidroelectrica în procesul de achiziţie a afacerii, respectiv a liniilor de afaceri aferente platformei ABC și platformei Câlnicel, deţinute de UCM Reşiţa, cea mai veche unitate industrială din România.

Tranzacţia a fost finalizată la data de 11 martie 2024, ca urmare a îndeplinirii codiţiilor suspensive prevăzute în Contractul-Cadru încheiat în data de 8 decembrie 2023 între UCM Reşita şi Hidroelectrica.

Operaţiunea a fost structurată sub forma unui transfer de afacere, care a implicat transferul tuturor activelor din portofoliul UCM Reşiţa necesare desfăşurării liniilor de afacere ce constau în fabricarea şi comercializarea de hidroagregate şi echipamente auxiliare, spun reprezentanţii firmei de avocatură.

Potrivit acestora, activitatea PeliPartners a inclus asistenţa juridică extinsă a clientului în structurarea tranzacţiei, redactarea şi negocierea documentelor tranzacţiei, asistenţă la semnare, precum şi cu privire la îndeplinirea tuturor formalităţilor necesare pentru finalizare şi îndeplinirea condiţiilor suspensive în vederea finalizării tranzacţiei şi a implementării transferului efectiv.

De asemenea, PeliPartners a oferit consultanţă cu privire la aspecte specifice de insolvenţă, având în vedere statusul juridic al entităţii vânzătoare, precum şi consultanţă referitoare la aspecte de concurenţă.

Echipa PeliPartners a fost coordonată de Carmen Peli (Partener), secondată de Delia Dumitrescu (Avocat Senior), şi a inclus pe Oana Bucşa (Avocat Senior Coordonator) şi Marc Bărăbaş (Avocat Asociat) pentru aspecte de dreptul concurenţei şi pe Delia Lepădatu (Avocat Senior), cu privire la aspecte de insolvenţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO