Companii

Avocaţii de la Schoenherr au asistat grupul Renovatio în tranzacţia cu OMV Petrom care a inclus 50% din acţiunile Electrocentrale Borzeşti şi pachetul integral al celui mai mare jucător local în mobilitatea electrică

Monica Cojocaru, local partner, Schoenherr şi Asociaţii

Monica Cojocaru, local partner, Schoenherr şi Asociaţii

Autor: Cristina Bellu

04.01.2024, 17:06 274

Firma de avocatură Schoenherr şi Asociaţii SCA a asistat Renovatio într-o tranzacţie majoră cu OMV Petrom care a presupus vânzarea unui pachet de 50% din acţiunile Electrocentrale Borzeşti, precum şi pachetul integral al Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari reţele de staţii de încărcare pentru vehicule electrice din România, cu peste 400 de puncte de încărcare şi perspective de creştere la aproximativ 650 până în 2026.

Schoenherr a colaborat cu Mihaela Aliman – Cabinet de Avocat în asistarea Renovatio în legătură cu cele două componente ale acestei tranzacţii, inclusiv la semnarea acesteia.

Echipa Schoenherr care a asistat Renovatio în această tranzacţie a fost coordonată de Monica Cojocaru (local partner), în timp ce aspectele legate de dreptul concurenţei şi examinarea investiţiilor străine directe au fost coordonate de Georgiana Bădescu (partner).

„Această tranzacţie de referinţă, care aduce împreună două companii majore active în sectorul energiei din România, va contribui la dezvoltarea infrastructurii de mobilitate electrică şi a capacităţilor de energie regenerabilă ale ţării”, spune Monica Cojocaru, partener Schoenherr şi Asociaţii SCA, coordonatoarea echipei care a asistat Renovatio în tranzacţie.

Finalizarea tranzacţiei este aşteptată în prima jumătate a anului 2024, după îndeplinirea anumitor condiţii.

OMV Petrom, unicul producător de petrol şi gaze din România şi cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, are până în 2030, un buget de investiţii de 11 miliarde de euro pentru reducerea emisiilor de carbon, acesta fiind cel mai mare plan de investiţii private din sectorul energetic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO