Companii

Avocaţii ZRVP recuperează 20 milioane euro pentru o firmă internaţională de construcţii în urma derulării unui arbitraj ICC

Avocaţii ZRVP recuperează 20 milioane euro pentru o...

Autor: Roxana Rosu

22.03.2022, 11:26 155

Firma de avocatură SCA Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) a recuperat 20 milioane euro pentru o firmă internaţională de construcţii în urma obţinerii unei soluţii definitive într-un caz de arbitraj.

Într-un prim pas a fost obţinută o hotărâre arbitrală pronunţată de către un tribunal constituit sub regulile Curţii de Arbitraj Internaţional de pe lângă Camera Internaţională de Comerţ (ICC Paris), care a stabilit dreptul antreprenorului la peste 20 milioane euro plus penalităţi de întârziere reprezentând despăgubiri pentru lucrările suplimentare executate şi prelungirea duratei de execuţie a contractului din motive neimputabile antreprenorului.

Beneficiarul a formulat acţiune în anulare împotriva acestei hotărâri şi, în contextul iniţierii de către clientul ZRVP a procedurii de executare silită, a fost încheiată o tranzacţie care condiţiona închiderea disputei şi recuperarea întregii sume de către antreprenor de soluţionarea favorabilă a acţiunii în anulare.

La începutul acestui an recursul formulat de către beneficiar împotriva unei prime soluţii de respingere a acţiunii în anulare de către Curtea de Apel Bucureşti a fost, la rândul său, respins. La această dată au fost recuperate integral toate sumele obţinute în urma derulării arbitrajului.

Echipa de avocaţi, coordonată de Alina Tugearu (partner), a fost compusă din Andra Constantinescu (managing associate) şi Ion Enache (senior associate).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO