Companii

Avon Cosmetics mizeaza pe afaceri de 110 mil. euro

04.09.2007, 17:25 55

Avon Cosmetics Romania, cel mai mare importator de cosmetice de pe piata locala, estimeaza majorarea vanzarilor in ritmul de crestere a pietei, de 10%, ceea ce ar putea duce afacerile companiei la peste 110 mil. euro in acest an.
"Cresterea pe care o vizam pentru 2007 este in ritm cu cresterea pietei. Cred ca putem vorbi de o piata matura, care nu mai inregistreaza salturi spectaculoase", a spus Raluca Kisescu, managerul de marketing al Avon Cosmetics Romania.
Potrivit Euromonitor, piata romaneasca a cosmeticelor si produselor de ingrijire personala ar putea ajunge in acest an la peste 2,4 mld. lei (720 mil. euro), in crestere cu circa 13% fata de 2006. "Consumatorii isi upgradeaza singuri nevoile prin prisma evolutiei pozitive a nivelului de trai si a puterii de cumparare, dar si prin prisma educatiei mediatice pe care piata (nu doar cea a cosmeticelor) o exercita asupra lor", a explicat Raluca Kisescu evolutia pietei.
Avon Cosmetics Romania a inregistrat anul trecut vanzari de 100,4 mil. euro (valoare neta), in crestere cu 9% fata de cifra de afaceri neta din 2005. "Evolutia a fost in ritm cu cresterea pietei", a precizat Raluca Kisescu.
In portofoliul companiei, cea mai mare crestere a vanzarilor in 2006 au inregistrat-o produsele de ingrijire zilnica.
Compania a mizat in ultima perioada pe dezvoltarea retelei de vanzari in zonele rurale, mediu in care formele moderne de retail nu au patruns deocamdata. Si Oriflame, concurentul principal al Avon, si-a planificat dezvoltarea distributiei in orasele mici si in comune, cei doi jucatori neavand in aceste zone o concurenta puternica in prezent.
Avon Cosmetics Romania este filiala locala a producatorulul american Avon. Piata locala a cosmeticelor este dominata in prezent de companii multinationale, printre acestea numarandu-se, alaturi de Avon si Oriflame - companii cu sistem de vanzare directa - L'Oreal, Procter & Gamble, Henkel sau Coty Cosmetics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO