Companii

Bancherii: Se simte o revigorare a pieţei de tranzacţii cu active ale firmelor în insolvenţă

Jurgen De Ruijter, BCR

Jurgen De Ruijter, BCR

Autor: Cristi Moga

27.03.2014, 12:23 765

Reprezentanţii BCR, BRD şi CEC, trei dintre cele mai mari bănci din România, susţin că piaţa tranzacţiilor cu active neperformante dă semne de îmbunătăţire şi aşteaptă ca în 2014 să vândă mai multe bunuri şi proprietăţi imobiliare.

"Se îmbunătăţeşte piaţa, vin investitorii, avem mai multe cereri. Fiind mai mulţi investitori, aceasta înseamnă preţuri mai bune pentru activele noastre, ceea ce înseamnă că piaţa se îmbunătăţeşte", a declarat Jurgen De Ruijter, director executiv senior Remediere, Restructurare şi Recuperare în cadrul BCR.

"Se simte o revigorare. Aş putea spune însă că e necesară o piaţa reglementată, cu investitori care să poată prelua businessuri nu doar active", a declarat Liset Marilena Ivaşcu, director în Direcţia de Arierate din CEC Bank, în cadrul evenimentului "Restructurarea, o măsură de însănătoşire a companiilor", organizat de Ziarul Financiar şi Casa de Insolvenţă Transilvania. 

Totodată, Georgina Popescu, director de recuperare creanţe în BRD, apreciază că există o îmbunătăţire în materie de tranzacţii, "altfel nu mă întorceam în România".

"E mai multă deschidere, mai mult dialog şi consider că 2014 este anul în care vom vinde mai multe active".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO