Companii

Băsescu: România, interesată în participarea firmelor turceşti la construcţii de autostrăzi, turism

Băsescu: România, interesată în participarea firmelor...

Preşedintele Traian Băsescu a dorit să dea exemplul unei firme turceşti care a început o investiţie în România, producător de sticlărie, care a primit de la Guvern un ajutor de stat, de 18 miliane de euro, pentru a produce sticlă în România.

"România este interesată de participarea firmelor turceşti în construcţiile care vor fi demarate din următorul buget al Uniunii Europene, construcţii de autostrăzi. Suntem interesaţi de prezenţa firmelor turceşti în industria alimentară, pentru a a valorifica producţia agricolă pe care o avem, pentru că nu avem suficientă capacitate de procesare, faţă de producţia pe care o avem", a spus şeful statului.

Preşedintele a precizat că România este interesată de prezenţa firmelor turceşti în turism, în energie, atât de participare în procesul de privatizare a microhidrocentralelor şi microcentralelor, un proces aflat în derulare, dar şi în partea de distribuţie, sau în investiţii în proceducerea de a energie neconvenţională.

"Ne interesează în mod deosebit participările comune, prin societăţi mixte, pe pieţele din Asia Centrală, Azerbandjan, Kazahstan", a spus Băsescu.

Şeful statului a ţinut să precizeze că sunt firme turceşti care au primit ajutoare de stat, deci nu există o discriminare faţă de firmele turceşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO