Companii

BAT începe să facă „rezerve“ pentru glo la Ploieşti, într-o hală de 400 mil. euro

BAT începe să facă „rezerve“ pentru glo la...

Autor: Roxana Petrescu

12.06.2018, 00:07 1986

British American Tobacco (BAT), cel mai mare jucător din piaţa locală a tutunului, va investi 400 de milioane de euro în termen de cinci ani la Ploieşti pentru a putea produce aici Neostik-uri, denumirea sub care sunt cunoscute „rezervele“ de tutun pentru dispozitivul glo.

Circa 200 de oameni vor fi angajaţi în producţie, alţi 400 de fiind căutaţi pentru a întări forţa de marketing a companiei, în contextul în care produsele care încălzesc tutunul în loc să-l ardă, cum este cazul glo, reprezintă cel mai mare pariu al industriei de profil în acest moment.

Fabrica de rezerve glo de la Ploieşti face parte dintr-un plan de investiţii totale de 800 mil. euro anunţat ieri de BAT la Ploieşti.

„Construim o capacitate nouă, acest proces urmând să aibă o durată de cinci ani de zile“, a declarat Ram Addanki, director pentru Europa Centrală şi de Sud în cadrul BAT, fără a preciza însă care va fi capacitatea de producţie a noii unităţi. Reprezentanţii BAT au spus ieri că au pentru Ro­mânia un plan de investiţii de 800 de milioane de euro concentrat în fabrica de la Ploieşti, jumătate din sumă fiind alocată pentru deschiderea unei unităţi de producţie a Neostik-urilor, iar restul pentru extinderea capacităţii de producţie pentru ţigările clasice.

În acest moment, BAT mai produce ţigările pentru dispozitivul glo  doar în Rusia şi Coreea de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO