Companii

BCR finanţează cu 31 milioane de euro fabrica de ulei de la Lehliu a portughezilor de la Martifer

Foto Shutterstock

BCR finanţează cu 31 milioane de euro fabrica de ulei de la Lehliu a portughezilor de la Martifer

Autor: Gabriel Razi

08.07.2011, 00:00 257

Banca Comercială Română, parte a Erste Group, a acordat ofinanţare de 31 de milioane de euro fabricii de ulei brut a PrioExtracţie din Lehliu, din cadrul grupului portughez Martifer,aceşti bani urmând să acopere cheltuielile cu achiziţia seminţelorce urmează a fi procesate. "Asigurarea lichidităţilor necesarepentru rulajul de producţie al fabricii de ulei brut era deimportanţă capitală.

Tranzacţia vizează direct finanţarea achiziţiilor de materiiprime pentru funcţionarea fabricii", a declarat Susana Ferreira,director financiar al Prio Extracţie. Prio Extracţie a demaratproducţia de ulei brut pe piaţa locală în urmă cu o lună în urmaunei investiţii de la zero de 93 de milioane de euro într-o fabricăde extracţie a uleiului din seminţe.
Capacitatea de producţie a fabricii Prio se ridică la 316.000de tone de ulei/an şi 340.000 de tone de şrot/an. Portughezii de laMartifer sunt prezenţi în România prin Prio încă din 2005, dar pânăîn acest an s-au concentrat pe producţia de biodiesel într-o altăunitate tot în Lehliu. Pe piaţa uleiului Prio intră în competiţiecu jucători precum Bunge, Expur Urziceni, Prutul Galaţi sau ArgusConstanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO