Companii

Belgienii de la WDP cer 80 mil. euro de la BEI

21.01.2010, 23:04 29

Dezvoltatorul belgian de spatii logistice Warehouses De Pauw(WDP) ar putea primi 80 de milioane de euro de la Banca Europeanapentru Investitii (BEI) pentru finantarea unui proiect de 200 demilioane de euro ce prevede dezvoltarea a patru centre logistice peo suprafata de 370.000 de metri patrati.

Compania detine deja terenurile pentru aceste depozite, douadintre ele in apropiere de Bucuresti, unul aproape de Pitesti sialtul in judetul Prahova.

"Suprafata celor patru centre logisitce este de circa 370.000 demetri patrati, proiectele fiind de dimensiuni aproximativ egale.Autorizatiile de constructie au fost deja eliberate insaconstructia centrelor va tine cont de evolutia pietei imobiliarelogistice. Deocamdata dezvoltam doar in baza contractelor depreinchiriere", a declarat Jeroen Biermans, reprezentantul WDP inRomania.

Potrivit ultimelor informatii, WDP detinea terenuri in suprafatade peste 170 de hectare, in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitestisi Brasov, terenurile fiind achizitionate preponderent in perioada2007 - 2008. Pretul mediu de achizite in aceasta perioada se ridicala circa 40 euro/mp, valoarea tranzactiilor ajungand astfel la 68,5mil. euro, potrivit estimarilor ZF. Reprezentantii companieibelgiene nu au dorit sa ofere informatii legate de pretul la cares-au facut tranzactiile cu terenuri.

Pentru inceputul acestui an, compania a anuntat livrareaprimilor 40.000 mp de spatii logistice pe piata locala, in urmaunei investitii de circa 100 mil. euro in centrul logistic . Anultrecut, reprezentantii companiei anuntau investitii de pana la 500mil. euro in Romania in urmatorii 5 - 10 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO