Companii

Billa preia trei foste spatii ale retelei SPAR

14.12.2009, 23:12 100

Reteaua Billa, cel mai mare jucator pe piata locala asupermarketurilor, a inchiriat de la fondul de investitii Moravatrei spatii din care a iesit recent retailerul intrat in insolventaSPAR.

"Am inchiriat retailerului Billa trei spatii, in orasele Hateg,Resita si Arad, in care anterior au functionat supermarketuri SPAR.In Resita si Arad magazinele Billa vor fi inaugurate anul viitor",a declarat Cosmin Calugar, directorul de expansiune si vanzari aldezvoltatorului imobiliar Morava, detinut de fondul de investitiiPortico Investments.

Morava a fost pana in 2008 principalul partener de extindere alretelei locale SPAR, operate prin licenta de compania SPAR SRL dinArad. Dupa intrarea in insolventa in luna august a acestui an,operatorul si-a redus la jumatate numarul de magazine si a ramas cu10 unitati.

Billa a anuntat ca va inaugura joi trei unitati, in oraselePiatra Neamt, Bistrita si Hateg, ultima din acestea fiind amplasataintr-un spatiu al Morava. Magazinele au suprafete de vanzarecuprinse intre 700 si 1.000 de metri patrati.

Reteaua ajunge astfel, la finele saptamanii, la un numar de 43de supermarketuri operationale, dintre care 9 au fost deschise inacest an prin investitii estimate la 10-20 mil. euro. Billa a mizatin ultimul an pe un format de supermarketuri cu o suprafata maimica cu aproape 50% fata de media retelei din 2008, deschizandunitati cu suprafete de vanzare de maxim 1.000 de metripatrati.

Retailerul face parte din grupul german Rewe, al doilea marejucator din comertul alimentar local, dupa valoarea afacerilor,care opereaza la nivel local si magazinele Penny Market si SelgrosCash & Carry.

Anul trecut reteaua de supermarketuri a realizat vanzari de1.192 mil. lei (323,7 mil. euro), in crestere cu 11% fata devaloarea din 2007, in conditiile expansiunii cu 6 unitati in acestinterval.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO