Companii

Boldijar, Bosch: Părinţii trebuie convinşi că poţi conduce o fabrică şi cu şcoala profesională

Mihai Boldijar

Mihai Boldijar

Autor: Bogdan Alecu

10.10.2017, 00:07 1360

Învăţământul dual sau profesional nu trebuie asociat cu salarii mici sau muncă în condiţii dure, iar absolvenţii pot aspira inclusiv la funcţii de conducere în fabrici.

„Lipsa învăţământului superior nu îţi opreşte ascensiunea la locul de muncă şi sunt posturi de conducere pentru cei care au finalizat cursurile unui învăţământ dual. Şi în Germania, poziţii de lider de grup sunt de­ţinute de oameni care au terminat o şcoa­lă profesională şi care au experienţa ne­cesară şi au calităţi de lidership. Dacă acest profil este bine şlefuit, posibilităţile de carieră sunt bine conturate. Ei trebuie să înţeleagă că acest tip de învăţământ le poate asigura un viitor bun aici şi nu trebuie să plece neapărat în afară“, a spus Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch şi reprezentantul Grupului Bosch pe piaţa locală. În industria auto locală cel mai cunoscut caz este cel al lui Ghiţă Nistor, absolvent de şcoală pro­fe­sio­nală, care în 2013, la 29 de ani, pre­lua funcţia de  director de pro­ducţie şi asamblare cutii de viteză cu dublu ambreiaj în şapte trepte la uzina Daimler din Sebeş.

Grupul Bosch este implicat în proiecte de învăţământ dual la Cluj-Napoca, Blaj, Alba Iulia şi Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO