Companii

Bondoc şi Asociaţii: Şansele ca tranzacţiile de tip ESG să devină un standard normal în piaţa de capital sunt foarte mari

Bondoc şi Asociaţii: Şansele ca tranzacţiile de tip...

Autor: Alexandra Matei

09.06.2022, 00:05 220

♦ Finanţarea de tip ESG (protecţia mediului, social şi de guvernanţă) prin piaţa de capital are o istorie relativ recentă, prima emisiune de obligaţiuni verzi având loc pe plan internaţional în anul 2007, iar pe plan local în 2021.

Reglementările europene adoptate în ultimii ani în materie de ESG, cu efecte directe asupra sectorului public şi privat din România, dar şi tranziţia către o economie sustenabilă cresc şansele ca tranzacţiile de tip ESG să devină, în curând, o normalitate pe piaţa de capital.

„Motivul principal care stă la baza dezvoltării instrumentelor de finanţare de tip ESG îl reprezintă presiunea dictată în spe­cial de numeroasele reglementări euro­pene adoptate în ultimii ani în materie de ESG, cu efecte directe asupra sectorului pu­blic şi privat din România. Având în vedere multiplele măsuri şi presiuni legis­la­tive care acţioneaza deja sau care vor ac­ţiona pentru a impulsiona finanţarea su­s­tenabilă, precum şi rata de creştere a pieţei pentru aceste instrumente,  credem că şansele ca tranzacţiile de tip ESG să devină un standard normal în piata de capital sunt foarte mari“, consideră Simona Petrişor şi Diana Ispas, avocaţi asociaţi în cadrul casei de avocatură Bondoc şi Asociaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO