Companii

Brandul german de modă Hugo Boss mai lucrează în România cu doar şase fabrici, de trei ori mai puţine decât în 2018

Brandul german de modă Hugo Boss mai lucrează în...

Autor: Cristina Roşca

25.01.2024, 18:00 224

În total, nemţii au în 29 de ţări 233 de fabrici partenere care realizează produse finite, dintre care 38 de furnizori sunt consideraţi a fi strategici, dat fiind că parteneriatul dintre părţi durează de cel puţin 12 ani Hugo Boss are şi patru fabrici proprii de bunuri finite în patru ţări.

Grupul german Hugo Boss, activ pe segmentul premium al pieţei de modă, lucrează în România cu şase fabrici de îmbrăcăminte şi accesorii, este vorba de Factory Belts SRL din Judeţul Braşov, de Ikos Conf SA din Harghita, Karo România SRL din Satu Mare, Minoronzoni SRL din Sibiu, Pandora Prod SRL din Vran­cea şi Veta SRL din Mureş.

Numărul de fabrici par­te­nere (companii care realizează bunuri finite) a scăzut constant, de la 18 unităţi în 2018 la nouă în primul an de pandemie şi şase acum. Acest declin vine în con­textul în care mulţi retaileri au decla­rat că România a devenit prea scumpă pentru a produce aici. De altfel, zeci sau chiar sute de fabrici operate direct de branduri sau unităţi partenere, specializate doar în producţie, s-au închis în România an de an din acest motiv.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO