Brandurile romaneşti iau locul celor străine. Farmacia Tei merge în locul Debenhams în mallul Plaza Romania

24 sep 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Farmacia Tei, afacerea controlată de antrepre­noarea Roxana Maftei, intră cu o farmacie şi un magazin Bebe Tei în Plaza Mall, în locul magazinului Debenhams, retailerul britanic de modă care a închis toate magazinele pe care le avea în Romania la începutul lui 2017. 

Pe site-ul farmaciei au apărut deja anunţuri de angajare pentru posturi de farmacist şi asistent de farmacie. Roxana Maftei a spus pentru ZF că cifra de afaceri în primele şase luni din 2017 pentru Farmacia Tei a fost de 141 de milioa­ne de lei, iar la finalul acestui an se va vedea creşterea în urma strategiei de extindere a retailerului farmaceutic prezent în piaţă cu încă o farmacie în cartierul Dristor, o farmacie în bulevardul Tei şi un magazine Bebe Tei în centrul comercial Sun Plaza.

Businessul Farmacia Tei a ajuns anul trecut la venituri de 162 mil. lei, un avans de 36% faţă de 2015, cu un profit de 6,2 milioane de lei. Bebe Tei, un business desprins din Farmacia Tei care vinde produse pentru copii, a raportat o cifră de afaceri de 117 milioane de lei anul trecut, faţă de 50 de milioane de lei în 2015. Centrul comercial Plaza este deţinut de dezvoltatorul imobiliar turc Anchor Group, care mai controlează şi Bucureşti Mall.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.09.2017

 
Cuvinte cheie:
Branduri romaneşti
, Farmacia Tei
, Debenhams
, mallul Plaza Romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide