Companii

British Telecommunications a renuntat la Pagini Aurii pentru 3 miliarde de dolari

29.05.2001, 00:00 16



British Telecommunications Plc (BT) a vandut, la sfarsitul saptamanii trecute, divizia Yell, de pagini aurii, pentru suma de 2,14 miliarde de lire sterline (3,04 miliarde de dolari), unui consortiu format din firma americana Hicks, Muse, Tate & Furst si cea britanica Apax Partners.

Valoarea tranzactiei este de aproape trei ori mai mica decat cea sperata de BT, in urma cu cateva luni, cand operatorul de telecomunicatii si-a anuntat intentia de a vinde aceste active. Operatiunile Yell includ Paginile Aurii pentru Marea Britanie si Cartea Aurie pentru Statele Unite.

In anul financiar incheiat la 31 martie, aceste operatiuni au adus companiei BT un profit brut de 163 de milioane de lire sterline, la o cifra de afaceri de 774 de milioane de lire.

Merrill Lynch a fost consultantul financiar al consortiului care a achizitionat operatiunile Yell, in timp ce BT a fost consiliata, in aceasta tranzactie, de firmele Morgan Stanley si Rothschild.

Cele doua companii cumparatoare au anuntat ca intentioneaza sa foloseasca aceste operatiuni ca rampa de lansare pentru a se extinde in domeniul anuarelor gen pagini aurii. John Muse, partener al Hicks, Muse, Tate & Furst, a declarat ca firma va cauta oportunitati de achizitie atat in Europa, cat si in Statele Unite, in vederea crearii unui sector global de paginii aurii.

Pentru BT, vanzarea activelor face parte din programul de reducere a datoriei, evaluata recent la 28 de miliarde de lire sterline. La inceputul lunii, compania britanica a lansat o emisiune de actiuni, in valoare de 5,9 miliarde de lire si a anuntat ca se va scinda in doua societati separate. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24