Companii

Bugetul Ruukki prevede dublarea businessului

24.03.2006, 00:00 26

Filiala locala a grupului finlandez Ruukki, care importa sisteme de invelitori metalice, estimeaza o dublare a cifrei de afaceri in 2006, pana la circa 18 mil. euro, potrivit reprezentantilor companiei.

"In acest moment avem o cota de piata de circa 20%, dar ne-am propus ca pana la sfarsitul anului sa ajungem la 30%", a declarat Mircea Constantin Uta, director de vanzari al Ruukki Romania.

Compania si-a dublat si anul trecut cifra de afaceri, pana la 9 mil. euro.

Pana acum Ruukki Romania s-a axat doar pe distributia de materiale de constructii, insa in acest an si-a deschis o divizie de profile metalice Ruukki Metals Romania.

Noua divizie va distribui materiale din otel, aluminiu, inox si otel beton. Ruukki si-a inceput activitatea in Romania in 2000 cu furnizarea de materiale de proiectare, uzinare structurata si montaj, precum si cu furnizarea de sisteme complete pentru pereti si acoperis.

In prezent, compania are 50 de angajati si se afla intr-un proces de recrutare, urmarind sa ajunga la 70 de angajati in acest an.

Cei mai importanti concurenti directi ai companiei sunt Lindab (Suedia), Megaprofile (Belgia), Plannja (Suedia), Rova sau Kami (Suedia), precum si concurenti indirecti ca Bramac sau Elpreco. Grupul Ruukki, originar din Finlanda, este prezent in 23 de tari si are peste 11.000 de angajati. Ruukki a inregistrat in 2005 vanzari de 3,6 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO