Companii

Campanie ZF „Şcoala într-un singur schimb în Bucureşti“. Un număr de 29 de şcoli din Bucureşti organizează cursuri în containere, cele mai multe sunt în sectoarele 4 şi 6. În cele 29 de unităţi de învăţământ învaţă 7.259 copii

Campanie ZF „Şcoala într-un singur schimb în...

Autor: Ramona Cornea

06.02.2024, 00:05 219

♦ ZF a scris recent despre faptul că alţi 10.000 de elevi sunt într-un sistem de trei schimburi, iar 180.000 învaţă în două schimburi ♦ Puse cap la cap, aceste cifre arată că peste 80% din elevii din Capitală merg la şcoală în schimburi şi doar 20% dintre ei au un program de învăţare de dimineaţă.

În Bucureşti sunt 29 de unităţi de învă­ţământ de stat cu structuri modulare în care învaţă circa 7.259 copii, a transmis Inspecto­ratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), la solicitarea Ziarului Financiar.

Dintre acestea, zece şcoli sunt din secto­rul 6, şapte şcoli sunt din sectorul 4, patru din sectorul 3, patru din sectorul 2, două din sectorul 5 şi două din sectorul 1.

Printre şcolile din sectorul 2 este şi Şcoa­la Gimnazială „Maria Rosetti“ despre care ZF a scris că a ajuns să organizeze cursuri în contai­nere pentru a evita şcoala în trei schim­buri. Re­prezentanţii şcolii şi cei ai Primăriei secto­rului 2 au răspuns solicitării ZF şi susţin că so­lu­ţia cur­surilor în containere este una tem­po­rară şi că este în plan cons­truirea unui nou corp pentru a putea suplimenta numărul de clase.

În ceea ce priveşte situaţia din sectorul 6, ZF a scris de la începutul lunii ianuarie des­pre lucrările de reabilitare din şcolile de acolo. Pri­mă­ria sectorului 6 postează pe Facebook mesa­je despre lucrările pe care le face în sector, dar nu a răspuns nici până în prezent unei solicitări a ZF despre şcolile din sector aflate în reabili­tare şi despre copiii care învaţă în alte şcoli.

ZF a trimis, pe 22 de­cembrie anul trecut, o solicitare de informaţii către Administraţia Şcoli­lor Sector 6 şi către Primăria Sectorului 6 pentru a vedea dacă elevii acestor şcoli vor reveni într-a­devăr în propriile sedii după vacanţa de iarnă. Pâ­nă la momentul publicării articolului, cele două instituţii nu au răspuns solicitării şi nu au avut vreo reacţie la seria de articole din campania ZF „Şcoala într-un singur schimb în Bucureşti“.


Care sunt şcolile care organizează cursuri în containere

Şcoala Gimnazială „Maria Rosetti“ – sectorul 2
Şcoala Gimnazială „Ferdinand I“ – sectorul 2
Şcoala Gimnazială nr. 39 – sectorul 2
Şcoala Gimnazială nr. 40 – sectorul 2
Şcoala Gimnazială „Herăstrău“ – sectorul 1
Liceul Teoretic „Nicolae lorga“ – sectorul 1
Şcoala Gimnazială „Barbu Delavrancea“ – sectorul 3
Şcoala Gimnazială „Nicolae Labiş“ – sectorul 3
Şcoala Gimnazială nr. 20 – sectorul 3
Şcoala Gimnazială Specială nr. 5 – sectorul 3
Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ – sectorul 4
Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu“ – sectorul 4
Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia“ – sectorul 4
Şcoala Gimnazială nr. 133 – sectorul 4
Şcoala Gimnazială nr. 165 – sectorul 4
Şcoala Gimnazială nr. 189 – sectorul 4
Şcoala Gimnazială nr. 194 – sectorul 4
Grădiniţa nr. 245 – sectorul 5
Şcoala Gimnazială „George Călinescu“ – sectorul 5
Colegiul Naţional „Elena Cuza“ – sectorul 6
Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ – sectorul 6
Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi“ – sectorul 6
Şcoala Gimnazială nr. 117 – sectorul 6
Şcoala Gimnazială nr. 197 – sectorul 6
Şcoala Gimnazială nr. 279 – sectorul 6
Şcoala Gimnazială nr. 309 – sectorul 6
Şcoala Gimnazială nr. 59 – sectorul 6
Şcoala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu“ – sectorul 6
Şcoala Profesională Specială pentru Deficienţi de Auz „Sfânta Maria“ – sectorul 6
 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO